Θεσεις – απόψεις

Χρειάζεται ανταγωνισμός

Γυναικείο πόλο: αύξηση των ομάδων ή όχι

  • Να μειωθούν, ν’ αυξηθούν ή να μείνουν ως έχουν οι ομάδες της Α1 πόλο γυναικών; Το ζήτημα έθεσε ο ΠΑΟΚ, που ζήτησε ν’ αυξηθούν σε δέκα οι οκτώ ομάδες. Προσωπική μας άποψη, που την εκφράσαμε και προκαλέσαμε την έντονη και άδικη αντίδραση της ικανότατης προπονήτριας του ΠΑΟΚ, Βαΐας Μίκηκη, είναι ότι, όχι μόνο δεν πρέπει ν’ αυξηθούν, αλλά να μειωθούν. Και τούτο, διότι το πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό και θα εκλείψουν τα πολλά παιχνίδια με τελική διαφορά στο σκορ 10-20 γκολ.
  • Ολες οι προτάσεις έχουν θετικά και αρνητικά. Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου, πιστεύει ότι μπορούν ν’ αυξηθούν οι ομάδες σε δέκα, αλλά να γίνεται διαφορετικά το πρωτάθλημα. Να χωριστούν οι ομάδες σε δύο ομίλους των πέντε, ώστε οι περίπου ισοδύναμες να δίνουν περισσότερους δυνατούς αγώνες. Αντίθετα, ο συνάδελφός της τής Γλυφάδας, Τάσος Παπαναστασίου, θεωρεί ότι η αύξηση θα είναι λάθος. «Ας γίνουν πιο δυνατές οι μικρές ομάδες ώστε το πρωτάθλημα να καταστεί πιο ανταγωνιστικό και μετά ας αυξηθεί ο αριθμός. Διαφορετικά είναι ανούσιο να γίνει κάτι τέτοιο». Προτείνει δε, να υποβιβάζονται δύο και ν’ ανεβαίνουν ισάριθμες από την Α2.

Και οι δύο συμφωνούν απολύτως σε κάτι: πρέπει οι σύλλογοι να δουν με διαφορετικό μάτι το γυναικείο πόλο.

«Αν δεν δουλέψουν τις υποδομές, όπως κάνει ο ΠΑΟΚ και μερικές άλλες ομάδες, τότε θα επιβιώνουν τα σωματεία με οικονομική βάση. Κι αυτά μόνο για λίγα χρόνια, διότι στο γυναικείο πόλο δεν δίνονται σταθερά πολλά χρήματα. Ετσι, μια ομάδα μπορεί να διαλυθεί όσο εύκολα στήνεται. Αυτή τη στιγμή ελάχιστες από τις νεάνιδες παίζουν στις ομάδες τους», τονίζει η κ. Καμμένου.

  • «Πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για ν’ αναπτυχθεί το γυναικείο πόλο, ώστε να έχουμε πιο ανταγωνιστικές ομάδες. Οι σύλλογοι πρέπει να δουλέψουν για να βγάλουν περισσότερες αθλήτριες. Πρέπει ν’ αναδιαρθρωθούν τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών. Ν’ αυξηθούν οι κατηγορίες ηλικίας και τα πρωταθλήματα να διαρκούν πιο πολύ, ώστε να γίνουν ελκυστικά για τα κορίτσια», υπογραμμίζει ο κ. Παπαναστασίου.

Μιλάμε συχνά για «λειψανδρία». Ο αντίστοιχος όρος για τις γυναίκες θα ήταν… «λειψογυναικεία»; Ισως. Το βέβαιο είναι ότι τέτοια παρατηρείται στο ελληνικό πόλο. Γι’ αυτό η κ. Καμμένου κάνει μια ευχή: «Από το εφετινό πρωτάθλημα ν’ αναδειχθούν πολλές νέες παίκτριες».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s