…ένα «παιδί» του Δικέφαλου

Η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, Κατερίνα Σιδηροπούλου, ένα «παιδί» του Δικέφαλου, μετά από 25 χρόνια καριέρας ως αθλήτρια, από πέρσι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μιλά για όλα στο PAOK24 με την ευκαιρία της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας.
Στο μυαλό της είναι όλα ξεκάθαρα για την φετινή σεζόν: Είναι προσωπικό της στοίχημα η άνοδος του Δικέφαλου στην μεγάλη κατηγορία. Πέρυσι σε μια δύσκολη χρονιά για τον ΠΑΟΚ η ομάδα έχασε το «εισιτήριο» για την Α1, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν απέναντι την Ιτέα, με τις «ασπρόμαυρες» να διαμαρτύρονται ακόμη για τα διαιτητικά λάθη σε εκείνο το ματς. Φέτος δεν είναι διατεθειμένες να υποστούν και πάλι κάτι ανάλογο.

Ποιοί είναι οι βασικοί στόχοι της ομάδας για την σεζόν που μόλις ξεκίνησε;
«Οι στόχοι της ομάδας είναι μακροπρόθεσμοι. Βασικός στόχος της είναι να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο ούτος ώστε εφόσον ανεβεί στην μεγάλη κατηγορία να μείνει και εκεί, να μην γίνει μια ομάδα «ασανσέρ» της Α1. Θέλουμε εάν ανεβούμε να μην έχουμε ανάγκη από πολλές μεταγραφές, να στηριζόμαστε στον δικό μας κορμό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δώσαμε φέτος ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες. Απώτερος σκοπός τους είναι βγουν από αυτές πολίστριες που θα βοηθήσουν την ομάδα, πάντα και με την βοήθεια των μεγαλύτερων κοριτσιών. Θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ την μεγάλη ομάδα που ήταν πριν από εφτά χρόνια περίπου».

Αυτός είναι και ο λόγος που φέτος ρίχθηκε ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα ακαδημιών;
«Στον ΠΑΟΚ λειτουργούσε πάντα τμήμα ακαδημιών. Τα τελευταία χρόνια όμως έγιναν κάποια σοβαρά λάθη και το τμήμα αποδυναμώθηκε. Προτεραιότητά μας είναι τώρα να έρθουν καινούργια κοριτσάκια για να εμπλουτίσουμε το ήδη υπάρχον υλικό, με το οποίο δουλεύουμε πολύ καλά. Στόχος είναι να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που να συμμετέχει και στα ηλικιακά πρωταθλήματα και φυσικά να αποτελέσει το «αύριο» του γυναικείου πόλο του Δικέφαλου».

Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας των κοριτσιών της γυναικείας ομάδας;
«Έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες. Η Α2 είναι ένα πρωτάθλημα με κάποιες ιδιορρυθμίες. Δίνουμε στην ουσία έξι παιχνίδια σε ολόκληρη σεζόν και το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλότερο από αυτό της Α1. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυτούμε».

Τί έφταιξε πέρυσι και η ομάδα δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία;
«Πέρυσι από την αρχή της χρονιάς έγιναν πολλά λάθη. Υπήρξαν οικονομικά προβλήματα που έφεραν και διοικητικά, μια αλλαγή προπονητή λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος… Όλα αυτά πήγαν πολύ πίσω την ομάδα και αποπροσανατόλισαν σε ένα βαθμό τα κορίτσια. Αφότου ανέλαβα εγώ, «το παλέψαμε» πολύ με τις κοπέλες. Ολόκληρη η σεζόν όμως κρίθηκε σε ένα παιχνίδι, αυτό με την Ιτέα, πριν από αυτό ο ΠΑΟΚ ήταν σε όλη τη διάρκεια της Α2 αήττητος. Ατυχίες συμβαίνουν και δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανεβούμε. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοση της ομάδας την περασμένη αγωνιστική περίοδο και ευελπιστώ σε μια καλύτερη σεζόν φέτος».

Τί είδους προβλήματα αντιμετώπισε η ομάδα;
«Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα την προηγούμενη σεζόν ήταν κυρίως οικονομικά. Δεν συνέβη μόνο στο δικό μας σωματείο. Εδώ ο Ολυμπιακός στο ανδρικό πόλο που είναι πολύ υψηλό το επίπεδό του είχε απλήρωτους τους παίκτες του για κάποιους μήνες! Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Παρόλα αυτά το δικό μας ανδρικό τμήμα έκανε μια πολύ καλή πορεία και κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση της Α1 και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό».

Ωστόσο δε μιλά πια κανείς για αυτά τα προβλήματα…
«Η θέληση των κοριτσιών και η αγάπη τους για το σωματείο τους έκανε να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα υπήρχαν. Στεναχωρήθηκαν πολύ για το πως εξελίχθηκε η περσινή χρονιά και με τον τρόπο του χάθηκε η άνοδος. Αυτό όμως τις πείσμωσε περισσότερο και φέτος έχουν θέσει ως στόχο να «κερδίσουν» την άνοδο στην Α1”.

Πώς αποφάσισες να μείνεις και φέτος στο «τιμόνι» της ομάδας;
«Καταρχάς είμαι παιδί του ΠΑΟΚ. Ήμουν μέλος της ομάδας για 25 χρόνια. Στην αρχή στο τμήμα κολύμβησης και έπειτα στο τμήμα του πόλο. Η μόνη χρονιά που έμεινα εκτός του σωματείου ήταν το 2009 που αγωνίστηκα με την Λαμία. Πέρυσι πήρα την απόφαση να σταματήσω και στα μέσα περίπου της περασμένης περιόδου οι άνθρωποι της ομάδας ζήτησαν την βοήθειά μου. Δεν μπορούσα να μην γυρίσω γιατί τον ΠΑΟΚ τον έχω μέσα στην καρδιά μου. Έχω βάλει στόχο να ανεβάσω την ομάδα στην Α1 και δεν σκοπεύω να φύγω μέχρι να το υλοποιήσω!»

Δείχνεις να έχεις όραμα για αυτή την ομάδα…
«Πραγματικά έχω αυτό το όραμα, να βάλω το λιθαράκι μου για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει: Στην μεγάλη κατηγορία».

Το σωματείο είναι κοντά σας;
«Φυσικά και μας στηρίζει. Εξάλλου λειτουργούμε σαν μια οικογένεια. Υπάρχουν άνθρωποι του ερασιτέχνη που τους ξέρω πολλά χρόνια. Είναι ακριβώς όπως το σχολικό περιβάλλον, που αφού περνάς πολλές ώρες της ημέρας επί κάποια χρόνια τους με συγκεκριμένους ανθρώπους νιώθεις πια σαν οικογένειά σου».

Εκτός του πόλο, εργάζεσαι;
« Ναι εργάζομαι παράλληλα. Ούτως ή άλλως στην Ελλάδα το πόλο είναι ερασιτεχνικό. Δεν είναι εφικτό να ζήσεις μέσα από αυτό. Εγώ εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος σε μια εταιρεία αυτή τη στιγμή, αλλά υπήρξε και εποχή που έκανα δύο δουλειές πέρα από το πόλο! Δεν είμαι όμως η μοναδική περίπτωση, πολλοί προπονητές είναι στην ίδια κατάσταση με εμένα».

Το ανδρικό τμήμα το παρακολουθείς;
«Βεβαίως και το παρακολουθώ, όπως παρακολουθούν και εκείνοι το γυναικείο. Είμαστε σαν μια οικογένεια με τα παιδιά. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι εάν το ένα τμήμα από τα δύο πάει καλά , συμπαρασύρει και το άλλο. Γενικά ενημερώνομαι για τις εξελίξεις σε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ και παρακολουθώ αγώνες ποδοσφαίρου – που ο Δικέφαλος τα πάει ιδιαίτερα καλά τα τελευταία χρόνια- μπάσκετ, βόλεϊ. Εξάλλου είμαστε όλοι παιδιά του».

http://www.paok24.com/interviewsitem.asp?s=15&id=32

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s